Matematik

Hjælp til mat

03. oktober 2004 af **Hellagood** (Slettet)
Okay der er et par stykker jeg gerne vil have hjælp til, håber ikke det er for meget..

1. Jeg skal finde den 2. afledede til (2x-1)/4-x)

2. Igen den 2.afledede til (1/x^2) + 7

3. Igen den 2.afledede til (x-2)/(x^5)

4. Skal differentiere 4x(2-3x)^3

5. Skal differentiere ((5/2x)+2)^2

6. På en bakteriekultur har man fundet ud af, at antallet af bakterier N(t) med tilnærmelse kan beskrives ved:
N(t) = 100 + 2t + 0,4t^2 , t skal være større eller lig med 0 og mindre eller lig med 24. t angiver antal timer.

Hvad angiver N(O)?
Hvor mange bakterier er der efter 5 timer?
Hvad angiver den afledede funktion?
Hvor hurtigt ændre baktiere mængden sig efter 10 timer..!

Ved godt det er lidt meget.. Håber der er nogen der kan hjælpe!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2004 af Samuel (Slettet)

1. Differentier udtrykket to gange. Fx (x^2)''=(2x)'=2. Du skal bruge reglen om differentiation af brøker.

2. Se 1.

3. Se 1.

4. Du skal bruge reglen om differentiation af produkter (x1*x2) og sammensatte funktioner, hvor (2-3x)^3 er en sammensat funktion.

5. Se 4 og 1.

6. N(0) = funktionsværdien i tallet 0. Jeg citerer dig: "På en bakteriekultur har man fundet ud af, at antallet af bakterier N(t)"... Svaret bør da være rimeligt åbenlyst.

Bakterier efter 5 timer: Beregn N(5)

Hvad den afledede funktion angiver: Spørg dig selv - hvad angiver diffentialkvotienten (slå op i din grundbog!!!!!!).

"Hvor hurtigt ændre baktiere mængden sig efter 10 timer..!"

Jooo, det ved du, når du har slået "diffentialkvotient" op i din grundbog.


Hvis du skulle have yderligere betænkeligheder vedr. dine opgaver, så spørg da endelig - tilføj under alle omstændigheder dine EGNE vurderinger og resultater...

For eftertiden: Husk venligst at komme med dit eget bud...

Svar #2
03. oktober 2004 af **Hellagood** (Slettet)

Jeg har mine egne bud.. Troede bare ikke jeg skulle skrive dem ind.. Manglede mere en slags facit til at tjekke om jeg havde lavet det rigtigt er nemlig lidt usikker..

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2004 af Samuel (Slettet)

Så skriv dem...

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2004 af Samuel (Slettet)

Det virker jo nærmest som om, du har skrevet hele din aflevering ind... Spørgsmålene, det er.

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2004 af sontas (Slettet)

1. f(x)=(2x-1)/(4-x) f'(x) =

2(4-x) +1(2x-1) / (4-x)^2 og brug igen brøkreglen igen. sådan gør du også med 1, 2 og 3

4. skal du bruge produktreglen. Den ene af funktionerne er en sammensat funktion (2-3x)^3 dvs.

4*(2-3x)^3 + 4x*3(2-3x)^2*-3

i 5. skal du differentiere det som en sammensat funktion 2((5/2x)+2) * 5/2

i 6. N(0) angiver startværdien eller tilvæksten efter 0 timer. find N(5). Den afledede funktion angiver den momentane bakteritilvækst. find N'(10)

Skriv et svar til: Hjælp til mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.