Matematik

Drilsk -

01. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

OPGAVEN:
Bestem tallene s og t, således at (vektor c) = s (vektor a) + t (vektor b), når:

(vektor a) = 1 over -2, (vektor b) = 2 over 4 og (vektor c) = -5 over -22

UDREGNING:

SÅ selve regnestykket siger jo:
-5 over -22 = s* (1 over -2) + t*(2 over 4)

SPØRGSMÅL:

Men hvordan regner jeg med to ubekendte OG vektorer?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2008 af Blaavand (Slettet)

Du skal se på det som to ligninger med to ubekendte. En ligning fra hver koordinat. Du får altså:

-5 = s*1 +t*2

-22 = s*(-2) + t*4

Disse to ligninger kan du så løse på forskellige måder. Den letteste her er nok at isolere s i den første ligning, for derefter at indsætte det i den nederste og isolere t. Herefter kan du beregne s ud fra din isolation af s i første ligning.

Håber det hjalp.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2008 af mathon

s + 2t = -5
-s +2t = -11

ved addition fås

4t = -16
t = -4, som indsat i s + 2t = -5
giver
s = -5 - 2t = -5 -2(-4) = -5 + 8 = 3

(s,t) = (3,-4)
 


 


Svar #3
01. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Oookay ! (:

Så altså man starter med 'de øverste' tal.

Men stod lidt af da Mathon skrev: 4t = -16... Hvorfra ved man at 4t=-16?


Skriv et svar til: Drilsk -

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.