Matematik

Andengradspolynomier!

02. september 2008 af cloudo (Slettet)

1, Løs ligninger 3x^2 - 12 = 0

(finder man d her?) hvad skal man så bagefter?

2, For hvilke værdier af b har ligningen x^2 + bx - 4 = 0 netop én løsning?

(ingen anelser)

3, Bestem koordinatsættet til toppunktet for den parabel, der beskrives ved -x^2 + 3x - 3 = 0. Redegør for at ingen del af parablen ligger i 2. kvadrant.

jeg skal finde d, og (p,q) ik? men hvad er 2. kvadrant?

Nogen der vil hjælpe, as soon as possible!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/115078


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2008 af mathon

1) 3x2 - 12 = 0
x2 - 4 = 0

x2 - 22 = 0

(x+2)(x-2) = 0
 

2) når d = b2 - 4(-4) >0 for ALLE reelle x

3)  f(x) = -x2+ 3x - 3 = -(x-(3/2))2 + (-(3/4))


Svar #3
02. september 2008 af cloudo (Slettet)

 vil du ikke forklare hvordan du lavede dem? please...


Svar #4
02. september 2008 af cloudo (Slettet)

 er der ikke nogen, der vil forklare? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2008 af mathon

rettelse
2) når d = b2 - 4(-4) >0 for ALLE reelle x

--->

2) når d = b2 - 4(-4) = 0
hvilket ikke er tilfældet for noget reelt x,
da
b2 - 4(-4) > 0 for ALLE x € R


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2008 af mathon

3.
klares lettere ved brug af differentiation

du ved at parablen har vandret tangent i toppunktet
dv.
hældningstal 0

f '(xo) = -2xo + 3 = 0
-2xo + 3 = 0

xo = (3/2)

yo = f(3/2) = -((3/2)2 + 3*(3/2) - 3


Svar #7
02. september 2008 af cloudo (Slettet)

 ved:

1) 3x2 - 12 = 0

(hvad gjorde du her?)

x2 - 4 = 0

x2 - 22 = 0

(og her?)

(x+2)(x-2) = 0


Svar #8
02. september 2008 af cloudo (Slettet)

Heeeelp....

please nogen, der vil forklare opgave 1) og 3)

... (T.T)


Svar #9
02. september 2008 af cloudo (Slettet)

Nogen, der bare vil forklare det hele?


Skriv et svar til: Andengradspolynomier!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.