Fysik

Radioaktivitet

02. september 2008 af Johnarne (Slettet)

Hej, hvordan kan man beregne aktiviteten fra 1 g U-238?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

A=k*N

A=aktiviteten

k=henfaldskonstanten

N=antal atomer


Svar #2
02. september 2008 af Johnarne (Slettet)

Okay tak, men hvordan finder jeg henfaldskonstanten og hvordan kan jeg sige noget om antallet af atomer? Skal jeg så omregne 1 g til antal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du kan slå halveringstiden for U-238 op i en databog. k=ln(2)/T½

Og ja, du skal omregne 1g til antallet af U-138 atomer


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/129494


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.