Matematik

faktorisering

03. september 2008 af SejeAmalie (Slettet)

Puuuha, den er svær den her..

et andengradspolynomium f er bestemt ved f(x) =ax^2+bx+c

Det oplyses f har nulpunkterne -2 og 4  samt at f(1) =4,5
bestem tallene a, b og c.

jeg håber nogle kan hjælpe mig på sporet, for jeg ved helt æærlig ikke lige hvor jeg skal begynde.
 

på forhånd mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2008 af Isomorphician

f(x) = ax^2 + bx + c kan også skrives som:

f(x) = a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er rødderne. Ved at indsætte rødderne i forskriften og værdierne for x og y fra dit punkt kan du isolere a og dermed få forskriften.


Svar #2
03. september 2008 af SejeAmalie (Slettet)

Okay.
Nu har jeg prøvet lidt, er starten rigtig?

f(x)= a(1-(-2))(1-4)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2008 af Isomorphician

Du skal huske også at indsætte y-værdien fra dit punkt.

4,5 = a(1+2)(1-4)


Svar #4
03. september 2008 af SejeAmalie (Slettet)

Selvfølgelig ! :) mange tak!!!!!

4,5=a-2+8+1-4
4,5=a+3
4,5-3=a
1,5=a
 
Er det rigtigt?
Så skal jeg vel bare finde b og c nu?



 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2008 af Isomorphician

4,5 = a(1+2)(1-4)

4,5 = a(3)(-3)

4,5 = -9a

-0,5 = a


Svar #6
03. september 2008 af SejeAmalie (Slettet)

Mange tak :)


Svar #7
03. september 2008 af SejeAmalie (Slettet)

Hvordan gør jeg så ved b og c?


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. september 2008 af mathon

f(x) = -0,5(x+2))(x-4) = -0,5(x2- 2x - 8)  = -0,5x2 + x + 4


Skriv et svar til: faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.