Matematik

logaritme :/

03. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Yes, nu har jeg lavet alle de logaritme opgaver vi ha fået for, men så er der den aller aller sidste log. opgave, (de sidste er jo self. de sværeste) som jeg simpelthen ikke kan løse -.- prøvet alt nu.. det må være rækkefølgen hvorpå jeg gøre tingene der er forkert tror jeg.

Lignignen hedder:

log( 1 + 1/x ) + log ( x+4) = 0

er der nogen der kan være sød at vise mig fremgangsmåden?

mvh. Line : ) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

log(1+1/x)=-log(x+4)             Trukket log(x+4) fra

<=>

10log(1+1/x)=10-log(x+4)        Opløftet det der stod, så der står 10x

<=>

1+1/x=-x+4                              10log(x)=x

Nu kan du løse ligningen uden at bekymre dig om log


Svar #2
03. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

okay, så har vi at

1+1/x=-x+4

1/x = -x -3

3 + 1/x = -x

3 + 1 = -x * x

4 = - x^2

er det ikke forkert?..

ifølge min lommeregner og min bog burde den her logartime opgave nemlig give -2, det gør den vel ikke den her, eller er det bare mig der har lavet en fejlher i det sidste stykke


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Sorry, jeg har lavet en lille fejl.

10-log(x+4)=1/(x+4)

Altså bliver ligningen:

1+1/x=1/(x+4)

Prøv igen.


Svar #4
03. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

log( 1 + 1/x ) + log ( x+4) = 0

det var opgavens navn,
giver det ikke, log(1+1/x) = - log (x+4)
så opløfter vi med 10.

10^ log(1+1/x) = 10^ -log(x+4)
 

1 + 1/x = -x +4.

du har skrevet du har fået den til a hedde;
1 + 1/x = 1 /x+4.

det forstår jeg ikke, forstår godt 1 + 1/x ledet, men højre side af lighedstegnet forstår jeg ikke, hvordan er du kommet frem til 1/x +4 :/


Svar #5
03. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

nårh nej vent, forsåtr hvad du mener nu!

MEN, hvorfor giver den 1 / (x+4) og ikke - (x+4) ? ved ikke om du kan vise det med en udregning så jeg ka forstå det helt selv.

på forhånd tak for din hjælp 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Kan ikke lige huske regnereglen helt, jeg brugte lige lommeregneren.

Men hvis 10log(x)=x

så er 10-log(x)=1/(10log(x))=1/x

Det må være noget i den stil.


Svar #7
03. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

okay.. det ka jeg godt acceptere... men jeg synes det her matematik er ved at blive lidt "dirty" .

1+1/x=1/(x+4)

altså.. ja jeg kan faktisk ikke finde ud af at komme videre herfra. kan godt se det giver -2 når jeg indsætter -2, men jeg kan ikke udregne det, så der står :
x = -2.

tror du ikke du ku vise det, så er jeg endelig færdig med den her opgave .

vh. line : ) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jo da :)

1+1/x=1/(x+4)

x+4+(x+4)/x=1        Ganget (x+4) over

x*(x+4)+(x+4)=x      Ganget med x på begge sider i ALLE led.

x2+4x+4=0              Reduceret og flyttet x over på venstre side

d=42-4*1*4=0        Altså er der kun én løsning

x=-4/(2*1)=-2         Løst.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. september 2008 af mathon

log(1 + 1/x) + log( x+4) = 0

log((1 + 1/x)*(x+4)) = log(1) 

(1 + 1/x)*(x+4) = 1, som ganges med x på begge sider

x(1 + 1/x)*(x+4) = x

(x+1)(x+4) = x

x2 + 5x  + 4 = x

x2 + 4x + 4 = (x+2)2 = 0


Svar #10
03. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

wauw, tusind tak begge to, det jeg rigtig rigtig glad for. MANGE TAK FOR HJÆLPEN ! 


Skriv et svar til: logaritme :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.