Matematik

kvadratsætninger ? imorgen

03. september 2008 af A-W-A-W (Slettet)

Hej. Jeg er helt blank.

Ví har om kvadratsætninger, og jeg kan ikke finde ud af noget af det. Håber at en af jer har lyst til at hjælpe mig, jeg har virkelig brug for hjælp, for vi skal lave flere opg. om det i skolen imorgen.

det lyder således.

Omskriv til kvadratet på en toledet størrelse:

1)   -4c+4+c2

2)    y4-2y2R2+ R2

Omskriv til produktet af to tals sum og de samme to tals differens:

1)  4w2 - 9k2

2) x2 g2 - 4 f2

Jeg har valgt et par stykker ud af alle de opg som vi skal lave til imorgen. Og jeg vil også have at vide hvordan i kommer frem til faciet. Det betyder meget for mig at følge med i timerne, og det kan jeg ikke gøre hvis jeg ikke får det her lært.

Mange tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Følgende er kvadratsætninger:

(a+b)2=a2+b2+2ab

(a-b)2=a2+b2-2ab

(a+b)(a-b)=a2-b2

Du kan selv gange paranteserne sammen for at sikre dig, at det er korrekt.

Nuvel, til dine opgaver. Det du skal gøre er at gå den modsatte vej, end jeg lige har gjort. Dvs., at du nu har et udtryk, som du skal omsætte til kvadratet på en toledet størrelse.

Ad 1: -4c+4+c2 - det er her logisk, at den ene af de to "tal" i parantesen skal være c, da denne er opløftet i anden potens. Da det eneste led, hvor c ikke indgår i, er 4, vil kvrod(4) være det andet led. Dermed bliver det:

-4c+4+c2=(c-2)2 - minus kommer på, da vi skal trække det dobbelte produkt fra.

Prøv og se, om det ikke hjælper.


Skriv et svar til: kvadratsætninger ? imorgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.