Matematik

differentialligning og tangentligning

03. september 2008 af Milldirt (Slettet)

Hej derude.

Jeg sidder med vejledende eksamensopgave 8001 STX A-niveau.

Opgaven lyder:

En funktion f(x) er løsning til differentialligningen y´=(x+2)/y

og grafen for f(x)går gennem punktet P(2,-2)

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P.

Jeg har prøvet at finde f(x) via en differentialligningsløser i min TI N'spire Cas lommeregner, men når jeg så skal videre, går den slet ikke op. Jeg får f(x)^2=x^2+4x-8, dvs at f(x) er kvadratroden af dette resultat, men når jeg så indsætter x=2, så bliver f(2)=2 og ikke -2.

Hvad skal jeg gøre? Jeg håber virkelig at nogen kan hjælpe mig.

Mvh. Camilla


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2008 af mathon

y´ = (2+2)/(-2) = -2

tangenten til grafen for f(x) i (2,-2)

y -(-2) = -2(x-2)


Skriv et svar til: differentialligning og tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.