Matematik

Hjælp parantes regneregler

04. september 2008 af Zalam (Slettet)

Hvis man har en ligning hvor der indgår følgende:

a*(b+c)*(d+e) = et tal

Hvordan skal jeg så gange ind i paranteserne?
Ved udmærket godt hvordan man gør, hvis de står alene fx a*(b+c) =

eller hvis der stod (b+c)*(d+e) =


Men når de er samlet ved jeg det ikke!


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. september 2008 af mathon

gang de to parenteser sammen

gang ind med a til sidst

a*(b+c)*(d+e)  = a[bd+be+cd+ce] = abd + abe + acd + ace


Svar #2
04. september 2008 af Zalam (Slettet)

Tak for hjælpen og det hurtige svar!


Skriv et svar til: Hjælp parantes regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.