Matematik

sinusværdien

05. september 2008 af nicdk (Slettet)

Hej jeg skal beregn sinusværdien til vinkel A

opg i mat b1 side 150

i en retvinklet trekant ABC hvor vinkel er C er ret A=56grader og c=46 mm

a) beregn sinusværdien til vinkel A

b) bergn vinkel A

håber i kan hjælpe mig

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2008 af dnadan (Slettet)

Hvad har du selv forsøgt dig med? - Hvilke overvejelser har du selv gjort dig?

Men et hint er: Kig på dine grundrelationer for en retvinklet trekant(eller sinus relationen, dog er dette en meget lille omvej)


Svar #2
05. september 2008 af nicdk (Slettet)

c=90 grader a=56 grader c=46 mm
B=90-56=34 grader
B=34 grader

ved ikke hvad man skal i opg a:(

b)
sin 56grader=a/46
a=46xsin56
38cm=a
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2008 af dnadan (Slettet)

a) beregn sinusværdien til vinkel A

Hvordan findes vinklen a ud fra sinus grundrelationen (vinkel B skal ikke beregnes)


Svar #4
05. september 2008 af nicdk (Slettet)

er det så bar a=46xsin56?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2008 af mathon

find vinkel A, når du HAR A opgivet????  :-)

læs din egen opgavetekst!


Svar #6
05. september 2008 af nicdk (Slettet)

ja men hvad betyder sinusværdien


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2008 af Isomorphician

#6

sin(56) = 0,82904


Svar #8
05. september 2008 af nicdk (Slettet)

okay tak :)


Svar #9
05. september 2008 af nicdk (Slettet)

nogle som kan se om jeg har lave opg b rigtig

i en retvinklet trekant ABC hvor vinkel er C er ret A=56grader og c=46 mm

b) beregn længden af kateten a

sin 56grader=a/46
a=46xsin56
38mm=a
 


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. september 2008 af Isomorphician

Korrekt.


Svar #11
05. september 2008 af nicdk (Slettet)

tak for hjæpen alle sammen!!!!:D


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. oktober 2015 af Bayrak1998 (Slettet)

Hvordan regner man opgave 3.2

Opgave B altså

Tak på forhånd


Skriv et svar til: sinusværdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.