Matematik

alkoholberegning - hjælp!

06. september 2008 af bcch (Slettet)

hej.

er der nogle som vil være søde at hjælpe mig med at se, om det er rigtigt det jeg har lavet, da jeg er lidt usikker? jeg ville blive glad, hvis der er nogle som gider.

1. hvor mange gram alkohol og hvor mange genstande skal du drikke for at opnå en promille på 0,5?

kvindes kropsvæske: 55% - min vægt: 58 kg

(x)/(58*0,55) = 0,5

= x=0,5*58*0,55 = 15,95 g

1 genstand = 12g alkohol

15,95/12 = 1,329 = 1 1/3 genstand

2. hvor lang tid vil det tage dig at forbrænde 1 genstand?

der skal forbrændes 12 g/15,95 g = 0,75 g alkohol før promillen er nede på 0,5

pr. time forbrændes der 0,1 g *60= 6g

det vil tage 0,75/6 = ca. 10 min at forbrænde 1 genstand.

lyder det ikke lidt underligt, eller er det bare mig? håber der er nogle som vil hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2008 af Isomorphician

Du skal forbrænde 1 genstand = 12 g alkohol.

Hvis der forbrændes 6 g alkohol pr. time, hvor lang tid går der så inden du har forbrændt 12 g?


Svar #2
07. september 2008 af bcch (Slettet)

hvis der forbrændes 6 g alkohol pr. time, så går der 2 timer, før jeg har forbrændt 12 g alkohol..

skal det så skrives sådan op:

pr. time forbrændes der 0,1 g*60 = 6 g

at forbrænde 1 genstand vil tage 2 timer.

er det sådan , eller er jeg helt forkert på den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2008 af Isomorphician

12 g = 6 g * timer

(12 g)/(6 g) = timer

2 = timer


Skriv et svar til: alkoholberegning - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.