Matematik

Vinkelhalveringslinje?

07. september 2008 af shafh (Slettet)

Jeg har en vinkelhalveringslinje til vinkel A, og vil lige høre om denne halveringslinje deler linjen b op i to dele?

Er der nogle der kan hjælpe mig med at besvare mit spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2008 af juventuz (Slettet)

Vinkelhalveringlinjen til vA deler a i 2 lige store dele.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2008 af mathon

vA deler kun a i to lige store dele, hvis trekanten er ligebenet med b = c


Svar #3
07. september 2008 af shafh (Slettet)

Nåå ja. Selvfølgelig det var det jeg mente


Svar #4
07. september 2008 af shafh (Slettet)

Hov ehm Mathon. Okay. Øv.

Sagen er nemlig den at jeg har fået stillet opgaven at beregne ukendte sider og vinkler i denne trekant:

I en trekant er ret. Endvidere er siden ABCC∠3b=, og vinkel-
halveringslinjen VA=4.

Jeg havde tænkt mig at det ville være peace of cake, hvis netop VA halverede a i to lige store dele. Men det er så ikke tilfældet. Nogen ide om hvordan jeg så løser det så?


Svar #5
07. september 2008 af shafh (Slettet)

I en trekant er ret. Endvidere er siden b=3, og vinkel-
halveringslinjen VA=4.

Sorry kom til at skrive noget rod


Brugbart svar (3)

Svar #6
07. september 2008 af mathon

hvis vA's skæring med a kaldes D
gælder

|CD| = √(42 - 32)

cos(A/2) = 3/4 = 0,75

B = 90° -  A

|BD| = sin(A/2)*4/sin(B)

a = |CD| + |BD|

c = √(a2 + b2)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2008 af osmannerriget (Slettet)

Kan nogen evt. hjælpe mig med følgende udregning, da min lommeregner siger undefined :(

|BD| = sin(A/2)*4/sin(B)

Jeg indsætter:

|BD|=sin^-1(41.41)*((4)/(7.18)) = ???!


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2008 af mathon

cos(A/2) = 0,75

A/2 = 41,41°

B = 90° - 2*41,41 = 7,18°

|BD| = sin(41,41°)*4/sin(7,18°)  =  21,2


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. september 2008 af osmannerriget (Slettet)

Super! 1000 1000 tak!! OG det er rigtig fedt at du går her og hjælper med opgaver Mathon har set flere af dine svar (:


Skriv et svar til: Vinkelhalveringslinje?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.