Matematik
funk og stamfunk.
Nogle der kan se hvordan jeg skal gøre her?
En tabel viser nogle funktionsværdier for funktionerne f,g og h.
Tabellen er følgende:
x-værdier: -2, -1, 0, 1, 2
f(x): 18, -2, -2, 0, 10
g(x): -12, -5, 2, 3, 22
h(x): 60, 18, 0, 6, 36
Det oplyses, at f er stamfunktion til g, og at g er stamfunktion til h.
A) Bestem tallet , hvor den øvre grænse er 2 og nedre -1 af (her integraletegn) g(x) dx
B) Bestem en ligning for tangenten til grafen for g i punktet P(1,g(1)).
Svar #1
07. september 2008 af luiitram (Slettet)
hvis man integrere noget, vil man få stamfunktionen. Hvis man integrerer g(x) vil du få f(x).
Tror at du skal forstå tabellen på den måde, at hvis du lader x være -2 i funktion f(x) vil du få 18 og hvis du lader x være -1 vil du få værdien -2
intergral g(x) = f(b)-f(a) = 10+2 = 12
Det ville være mit gæt.
Svar #2
07. september 2008 af Isomorphician
B)
Tangentens ligning:
y = g'(x0)(x-x0) + g(x0)
....
P(1, g(1)) = P(1, 3)
g'(x0) = h(x0)
Nu kan tangentens ligning findes:
y = h(x0)(x-x0) + g(x0)
y = 6(x-1) + g(1)
y = 6x - 6 + 3
y = 6x - 3
Svar #3
07. september 2008 af Jensbojsen (Slettet)
#2:
Er den første opgave rigtig ? Fordi kan ikke helt følge det hvordan det pludselig bare er 10+2?
Svar #4
07. september 2008 af Isomorphician
2
∫g(x)dx = [G(x)](-1_2) = G(2) - G(-1) = f(2) - f(-1) = 10 - (-2) = 12
-1
Svar #5
07. september 2008 af mathon
regressionsunderøgelser viser,
at
QuartReg på f-data
giver
R2 = 1
til
f(x) = x4 - x3 + 2x - 2
hvoraf
g(x) = 4x3 - 3x2 + 2
h(x) = 12x2 - 6x
Svar #6
07. september 2008 af Jensbojsen (Slettet)
#2:
I fht. tangenten, hvordan er du så kommet frem til at g(1) er lig 3?
Svar #8
07. september 2008 af mathon
2
∫g(x)dx = 24 - 23 + 2*2 - ((-1)4 - (-1)3 + 2*(-1))
-1
g '(x) = h(x)
g '(1) = h(1) = 12*12 - 6*1 = 6
g(1) = 4*13 - 3*12 + 2 = 3
ligning for tangenten til g(x) i (1,g(1))
y - g(1) = g '(1)(x-1)
Svar #9
02. november 2008 af AnnikaN (Slettet)
Sidder med samme opgave, men forstår ikke hvordan I vil finde ligning til tangenten uden hjælpemidler ?? :/
Svar #10
02. november 2008 af 44 (Slettet)
Du skal blot kunne tangentens ligning udenad. Den er jo baseret på en formel for en ret linje der går gennem et kendt punkt.
y-f(x0)=f'(x0)(x-x0)
Svar #11
19. oktober 2009 af Maya90 (Slettet)
Er der en der kan forklare mig dette? :)
2
∫g(x)dx = [G(x)](-1_2) = G(2) - G(-1) = f(2) - f(-1) = 10 - (-2) = 12
-1
Svar #12
19. oktober 2009 af Isomorphician
-1∫2g(x)dx = [G(x)]-12 = G(2) - G(-1) = f(2) - f(-1) = 10 - (-2) = 12
Du skal finde det bestemte integrale af g(x) i intervallet fra -1 til 2.
Det er det jeg har skrevet op hen til G(2) - G(-1). Derfra benyttes det at vi fra opgaven ved at f(x) er stamfunktion til g(x), altså at f(x) = G(x) og derfor går man fra G(2) - G(-1) til f(2) - f(-1), hvis værdier kan aflæses i opgavens skema.
Skriv et svar til: funk og stamfunk.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
