Matematik

Bevis for prikprodukt-regneregl

08. september 2008 af Johanboy11 (Slettet)

Hej. sidder her og skal bevise regneregler for prikproduktet. har lidt besvær med en af dem håber i kan yde lidt assistance.

fx a(->) betyder vektor a, det i parentesen skal forestille en pil.

Regneregel: (ka(->)) * b(->) = k(a(->)b(->) = a(->) * (kb(->))

nu skal jeg bevise den....


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2008 af Isomorphician

k(a)·(b) =

k(a1b1 + a2b2) =

ka1b1 + ka2b2 =

a1kb1 + a2kb2 =

(a)·k(b)


Skriv et svar til: Bevis for prikprodukt-regneregl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.