Matematik

Ligning - koordinatsystem

08. september 2008 af Rasmus1337 (Slettet)

Hey, har lidt problemer med den her:

Linjen I har ligningen y = -2x +3 . Linjen m går gennem A = (-2,-1) og B=(4,5)

a) bestem en ligning for m, jeg fik det til y=1*x+1

men skal så finde koordinaterne til skæringspunktet mellen I og m og kan ikke lige huske hvordan det gøres, noget der lige kan forklare det?.

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2008 af mathon

l :  y = -2x + 3
m : y = x + 1   nederste ligning trækkes fra øverste

0 = -3x + 2

3x = 2

x = (2/3) , som indsat i y = x + 1
giver

y = (2/3) + 1 = (5/3)
 

S((2/3);(5/3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2008 af peter lind

For at et punkt med koordinaterne (x,y) skal ligge på linjerne skal det opfylde ligningerne så du skal finde x og y så

y = -2x +3 og y=x+1. Ligningssystemet løses lettest ved at du trækker de 2 ligninger fra hinanden.
 


Skriv et svar til: Ligning - koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.