Matematik

Differentialregning - Funktion

09. september 2008 af lasse182 (Slettet)

Hej..

Her er min opgave:

En funktion f er bestemt ved:

f(x) = x^3 + bx^2 +3x + 4

Hvor b er et tal.

Bestem de værdier af b, for hvilke f er en voksende funktion

Hvordan griber jeg lige den her an, når der har sneget sig et b ind i funtionen


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2008 af ibibib (Slettet)

f '(x) > 0


Svar #2
09. september 2008 af lasse182 (Slettet)

 Det er jeg med på..

Men det b det driller mig helt vildt.

Hvis jeg differentierer får jeg:

3x^2+2bx+3

Er det rigtigt?

Hvordan løser jeg uligheden, når der står et b?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. september 2008 af mathon

3x2 + (2b)x + 3 > 0

kunne diskriminanten have nogen indflydelse ?


Svar #4
09. september 2008 af lasse182 (Slettet)

 Bliver diskriminanten = (2b)^2 - 12

Men b'et er der jo stadigt?

Sys ikke jeg kan regne nulpunkter hvis b'et er der?


Svar #5
09. september 2008 af lasse182 (Slettet)

 ingen der kan hjælpe mig her? er lidt under tidspres :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. september 2008 af ibibib (Slettet)

d = (2b)²-4·3·3 = 4b²-36

Da der ikke må være løsninger til ligningen f '(x)=0 er d<0 og dermed er

4b²-36 < 0

b² < 9

-3 < b < 3


Svar #7
09. september 2008 af lasse182 (Slettet)

 Okay.. Tak for svaret..

Det var lige det jeg havde brug for..


Skriv et svar til: Differentialregning - Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.