Matematik

Nogle brøker

09. september 2008 af chealsea (Slettet)

Jeg har brug for hjælp til forlængelser af brøker: 

1. I tælleren står der 7/2 og det efterfølges af (x+1). I nævneren står der 1/2.

2. I tælleren står der 3,14/3. I nævneren står der 2/3.

3. I tælleren står der -1/x (- gælder både for 1 og x). I nævneren står der -2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2008 af Isomorphician

1+2: Når to brøker divideres med hinanden, og der står det samme i de to brøkers nævnere, ophæver de hinanden. ½/½ = 1/1 = 1.

3: (a/b)/c = (a/b)*(1/c) = a/(bc)


Svar #2
09. september 2008 af chealsea (Slettet)

Vil det sige at stykkerne giver følgende:

1. 7/1(x+1)

2. pi/2

3. 1/2x?


Skriv et svar til: Nogle brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.