Matematik

vedr. p(0)

09. september 2008 af sengul (Slettet)

En sen godaften :)

Jeg har en opgave, jeg ikke helt kan få til at gå op. Lommeregneren siger noget andet end det jeg finder frem til.

Det skal udregnes (uden hjælpemidler)

P(0) = -3  , p(2) = 1,  p(-1) =-8

p(0) = -3 => c= -3

p(2) = 4A + 2B + C = 1

P(-1) = A - B + C = -8

______________

4A + 2b =1

A-B = - 8

(hvis vi ganger det over med 2 på siderne får vi:

A - B = - 8 * 2   <=>

- 4A + 2B = 1 / -2A + 2B = 16 = 6A = -15

a = -0,4

hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2008 af peter lind

Hvis du sætter C=-3 ind får du

p(2)=4A+2B-3=1 <-> 4A+2B=4

p(-1)=A-B-3=-8 <-> A-B=-5


Skriv et svar til: vedr. p(0)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.