Matematik

fu / re

10. september 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Hejsa, en der har lyst til, at se om det er rigtigt det jeg har gjort osv.

Find den afledede til funktionen:

h(x) = 5x + 3/x - 5x2 + 5√x

mit bud: 5x + 3x2 - 10x + 5 * 1/(2√x)

Den anden er reducer følgende:

2/3 - 6             2/3 - 18/3

-------------- = --------------

5/6 - 3/5           5/6 - kan ik´ finde en fælles nævner herned?

På forhånd mange tak
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2008 af mathon

h '(x) = 5  -  (3/x2)  -  10x  +  (5/(2√x))


Svar #2
10. september 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

tak, er det resultatet. ? :)


Svar #3
10. september 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

har du tid til at hjæpe med den næste  opgave der står :) Det ville være godt


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/130495


Svar #5
10. september 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: fu / re

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.