Matematik

At isolere en variabel

10. september 2008 af Hr. Studie (Slettet)

Hej

Jeg skal isolere følgende ligninger:

Isoler a af ligningen:  r=T/S-a

Isoler c af ligningen:  R= a*b*c/4T^1

Isoler y af ligningen:  x*x^1/a^2 + y*y^1/b^2=1

(*=gange, /= divider)

Håber virkeligt der er nogen, der kan hjælpe mig snarest muligt!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2008 af Isomorphician

Kan du ikke sætte nogle parenteser?

r = T/(S-a)

r(S-a) = T

S-a = T/r

-a = (T/r) - S

a = -(T/r) + S


Svar #2
10. september 2008 af Hr. Studie (Slettet)

Kan man godt bare sætte parenteser ind?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

F.eks her:

r=T/S-a
 

Når det står sådan her, betyder det: r = (T/S) - a.. Selvom det du nok er T/(S - a).. Og så er det især godt for overblikket..


Svar #4
10. september 2008 af Hr. Studie (Slettet)

Okay.

Kan du være venlig at hjælpe mig med de andre 2? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

isoler c i:

R= a*b*c/4T1

Det vigtigste er bare at du gør det samme på begge sider hele tiden. Her er et par eksempler:

R*4T1 = (a*b*c/4T1)*4T1

R*4T1 = a*b*c - Fordi 4T/4T = 1, og ganget med de abc, går den ingen forskel.

Eller:

R/(a*b) = (a*b*c)/(4T1*ab)

R/(a*b) = c/(4T*ab)
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Ups. I den sidste: c/(4T*ab) skulle have være c/4T


Svar #7
10. september 2008 af Hr. Studie (Slettet)

Mange tak for hjælpen, det virker som om du er meget god til det ;-)

Tak!


Skriv et svar til: At isolere en variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.