Matematik

Hjælp

14. september 2008 af Kurd19 (Slettet)

Hej, vil i gerne hjælpe mig med en matematikopgave?

Opgave 1: Sabelkassens udvendige mål, når den er samlet, er: 63 cm x 73 cm x 75 cm. Træpladen er mm tyk.

Beregn kassens indvendige rumfang.

Opgave 2: Et menneske har en massefylde på ca. 1,06 kg/dm3. Anders vejer 50 kg.

Hvor stor en del af sabelkassen fylder Anders?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2008 af juventuz (Slettet)

hvor tyk siger du, at træpladen er? du skriver at den er mm tyk. Det er da ikke en oplysning med mindre, du mener at den er 1mm tyk, og du skriver uden 1 foran.


Svar #2
14. september 2008 af Kurd19 (Slettet)

den er 10 mm. hehe


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2008 af juventuz (Slettet)

10mm=1cm

træk derfor 1cm fra hver af målene og udregn rumfanget

1dm3=1000cm3 brug dette til opgave 2


Svar #4
14. september 2008 af Kurd19 (Slettet)

opgave 2: indvendig rumfang er 316163 cm3

Et menneske har en massefylde på ca. 1,06 kg/dm3. Anders vejer 50 kg.

Hvor stor en del af sabelkassen fylder Anders?

kan du ikke uddybe opgave 2 lidt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2008 af juventuz (Slettet)

a) 62cm*72cm*74cm=330336cm3

b) (1.06*50kg)/dm3=53kg/dm3=53000kg/cm3

(53000cm3)/(330336cm3)≈0.16

dvs han fylder 16 % af kassen


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2008 af juventuz (Slettet)

glem de der cm3 ved 53000 i den sidste udregning


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.