Matematik

Differentiation

14. september 2008 af Robinlk (Slettet)

 Hej Mennesker

Jeg har lidt problemer med nogle differentiationsopgaver jeg håber der er nogle der kan hjælpe mig med :)

De lyder følgende:

f(x)=(x-1)/(x+1)

og

f(x)= sin(x2-3)

Håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Brug reglen om differentiering af brøker for at differentiere første udtryk

Brug reglen om differentiering af sammensatte funktioner for at differentiere nederste udtryk


Svar #2
14. september 2008 af Robinlk (Slettet)

 Hvilken formel vil du bruge? For den formel jeg bruger giver ikke rigtigt efter mit cas-program?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2008 af mathon

(f/g) ' = (f '  * g - f * g ')/g2


Svar #4
14. september 2008 af Robinlk (Slettet)

 Er også den jeg har brugt så må det jo være rigtigt nok mit resultat


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2008 af mathon

f(x) = (x-1)/(x+1) , x ≠ -1

f '(x) = [1*(x+1)-(x-1)*1]/(x+1)2  = 2/(x+1)2


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2008 af mathon

svært at tage stilling til, når du intet videregiver
og måske bare faker


Svar #7
14. september 2008 af Robinlk (Slettet)

 Ja nemlig og tak :)


Svar #8
14. september 2008 af Robinlk (Slettet)

 Det er det jeg har fået og jeg faker ikke men det var fordi mit maple gav et resultat på (1/(x+1))-(x-1/(x+1)^2 så kunne ikke helt forstå det fordi jeg skulle nemlig kontroller i maple så nytter det ikke det giver forkert. Har fået at vide jeg skal stole på maple :P Men dumt når det giver forkert :)

(Maple er et cas-program)


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. september 2008 af mathon

det er samme resultat


Svar #10
14. september 2008 af Robinlk (Slettet)

 Okay men det havde jeg lidt svært ved at se :) Men tak fordi du pointerede det :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. september 2008 af mathon

[1*(x+1)-(x-1)*1]/(x+1)2  = (x+1)/(x+1)2 - (x-1)/(x+1)2 = 1/(x+1) - (x-1)/(x+1)2

dvs.

reduceret lidt forskelligt til allersidst


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. september 2008 af mathon

dy/dx  = dy/du *du/dx

i
f(x)= sin(x2-3) sættes u = x2-3 og dermed du/dx = 2x

du har så

f(x) = sin(u), som differentieres med hensyn til x

f '(x) = cos(u)*(du/dx) = cos(x2- 3)*(2x) = 2x*cos(x2- 3)


Skriv et svar til: Differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.