Matematik

andengradsligning

15. september 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

jeg har en opg. jeg ikke kan finde ud af:

I et rektangel er den ene side 5 større end den anden.

Rektangels areal er 84.

bestem siderne.

jeg har nu fundet en formel således:

rektanglens areal = x* (x+5) = 84  ->    x+ 5x = 84

men nu ved jeg ikk hvordan jeg kommer videre.. :S

håber der er noget der ude, som kan hjælpe mig, snarest muligt. skal afl. det i morgen.

på forhånd tak.. :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2008 af mathon

x2 + 5x - 84 = 0 og x>0


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2008 af juventuz (Slettet)

Som #1 skriver.... løs andengradsligningen. det er den mindste side, du får ud som resultat. den anden er x+5


Svar #3
15. september 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

men hvordan regner man så siderne ud på rektanglen ?.. ved at finde x-værdierne ?.. eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2008 af mathon

rektanglets bredde er x

rektanglets længde er x+5


Svar #5
15. september 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

ahhhhh... i c... nu forstår jeg.. :D:D:D

tusind tak mathon og juventuz.. :D<3


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.