Matematik

Hjælp haster

15. september 2008 af Skjh

Hej .

Jeg er blevet spurgt om denne opgave - men kan ikke rigtig finde ud af den. Er der en der kan hjælpe mig?

Opgaven lyder sådan:

Ved en væg stilles en kasse på 1 x 1 m, og op ad væggen stilles en stige på nøjagtig 10 m, så den netop rører kassen.


Hvor højt op ad væggen når stigen?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2008 af TripleH (Slettet)

Hvis du tegner opgaven så vil du opdage at det svarer til en retvinklet trekant med målene 1 m og 10 m. Så skal du altså bruge pythagoras formel for at udregne den sidste side i trekanten dvs.

a (i anden potens) + b (i i anden potens) = c (i anden potens)

eller 

1 (i anden) + b (i anden ukendt) = 10 (i anden)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2008 af TripleH (Slettet)

nå ja - når du løser ligningen skal du også bruge kvadratroden

Dvs.

b^2 = x .....

b = kvadratroden af x


Svar #3
15. september 2008 af Skjh

Tusind tak for det


Skriv et svar til: Hjælp haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.