Matematik

Nulreglen

17. september 2008 af Weberen (Slettet)

(lnx - 1) (2ex - 2) =0

Hvad gør man i dette tilfælde når man skal bruge 0-reglen


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Nulreglen siger, at for at produktet af de to parenteser kan give nul, skal mindst én af parenteserne være lig nul, hvilket giver to ligninger:

ln(x)-1=0

2ex-2=0

Hvis mindst én af disse to ligninger er opfyldt, giver produktet nul som ønsket. Løs disse to ligninger - det giver to pæne løsninger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. september 2008 af peter lind

ln(x)-1=0 eller 2ex-2=0. Du skal nu løse de 2 ligninger.


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. september 2008 af mathon

(lnx - 1) (2ex - 2)  = 2(ln(x) -1)(ex - 1) = 0

ln(x) = 1 dvs. x = e eller ex = 1 dvs. x = 0


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.