Matematik

andengradsligning

17. september 2008 af cathrineholm (Slettet)

Bestem c så ligningen x^2+4+c=0 har netop én løsning.

Nogen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2008 af Danielras (Slettet)

En andengradsligning har netop én løsning når determinanten er lig 0. Opskriv derfor determinanten og løs D=0 med hensyn til c.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2008 af mathon

a = 1
b = 4, hvis der ellers skulle have stået x2+4x+c=0

d = 42 - 4*1*c = 0

16 - 4c = 0, hvoraf

c beregnes ......


Svar #3
17. september 2008 af cathrineholm (Slettet)

Forstår ikke helt, altså ved godt at D skal give nul, og har opstil det sådan her: D=b^2-4*a*c <=>
D=4^2-4*1*1

men så ved jeg ikke helt hvad jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2008 af mathon

c er da ikke "1" men slet og ret "c"


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2008 af dnadan (Slettet)

#1 Du mener vist diskriminanten (Determinaten i en lidt anden boldgade ;-) )

Men se evt:

http://peecee.dk/upload/view/131488

Eksempel 6.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2008 af Danielras (Slettet)

Haha. Jepper.


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2008 af mathon

16 - 4c = 0

4c = 16

c = 4


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.