Matematik

linier

17. september 2008 af Simss (Slettet)

hey ,

En linie går gennem A(3;3) og B(5;8), afgør om C(2;1) også ligger på linien.

:p


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2008 af Isomorphician

Find en forskrift for linjen y = ax + b:

a findes ved: a = (y2-y1)/(x2-x1)

Når du har a, kan a indsættes sammen med et af dine punkter fx A(3, 3) i ligningen for linjen:

3 = a(3) + b, hvor du isolerer b.

Når du så har fundet forskriften for linjen, indsætter du x'et i C og ser om det giver y's værdi i C.


Skriv et svar til: linier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.