Matematik

hjælp Opstil ligning

18. september 2008 af nej12 (Slettet)

Hej håber der kan vise mig udregningen på hvordan man løser denne opgave.

Er helt blank !!!!!

opgave 1

Om en ny dug, der er 2,0m lang og 1,1 m bred, oplyses, at dugens areal ved første vask vil krympe 5,0% og at længden og bredden reduceres med x%

a) Opstil en ligning, som x skal opfylde


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2008 af mathon

i din første tråd blev opstillet

2,0(1-x/100)*1,1*(1-x/100) = (2,0*1,1)*0,95 og 0<x<100

som er

længdeefter*breddeefter = arealefter

ved division med (2,0*1,1) på begge sider fås

(1 - (x/100))2 = 0,95 og 0<x<100
hvoraf

1 - (x/100) = √0,95)

x/100 = 1-√0,95) = 0,025321

x = 0,025321*100 = 2,53

tæppets længde og bredde krymper 2,53%
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2008 af Mandelbrot (Slettet)

 Hvis længden L = 2,0m og bredden B = 1,1m, er den reduceret længde L1 = 2(1 - x) og den reduceret bredde B1 = 1,1(1 - x). Desuden ved du at arealet, før vask, er A = B·L og efter første vask A1 = B1·L1 og A1 = L·B·(1 - 0,05).

Herefter er fremgangs måden triviel. Sæt de to udtryk for A1 lig hinanden, og sæt derefter de værdier ind, som du kender. Så står du med en andengradsligning, som du løser med hensyn til x. (Husk at gange resultatet med 100).


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2008 af janko (Slettet)

Den omtalte opgave, har jeg besvaret som følgende:

http://peecee.dk/upload/view/131625

/ Ayhan


Skriv et svar til: hjælp Opstil ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.