Matematik

hjælp til rødder søges

18. september 2008 af pibm (Slettet)

skal bestemme rødderne for parablen

y=x^2-5x+4

nogle der har en ide?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2008 af mathon

0 = ax2 + bx + c

1x2 + (-5)x + c = 0

a =
b=
c=

d = b2 - 4ac

x = (-b±√(d))/(2a)


Svar #2
18. september 2008 af pibm (Slettet)

øhm???

undskyld... men forstod ikk helt det der...


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2008 af mathon

skrivefejl
1x2 + (-5)x + 4 = 0

a = 1
b = -5
c = 4

d = b2 - 4ac = (-5)2 - 4*1*4  = 25 - 16 = 9 = 32

√(d) = √(32) = 3

x = (-b±√(d)) / (2a)


Svar #4
18. september 2008 af pibm (Slettet)

mange tak hehe


Skriv et svar til: hjælp til rødder søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.