Matematik

Vektorregning

18. september 2008 af bobbyhej (Slettet)

Vektor a = (2,-5), Vektor b = (-6,4) 

De udspænder et parallelogram.

Hvordan beregner man længden af diagonalerne i et parallelogram?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/131666


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2008 af UFO99 (Slettet)

Parallelogrammet har to diagonaler den ene har samme længde som (vektor a) + (vektor b) mens den anden har samme længde som (vektor a) - (vektor b). Lav en tegning, så kan det let ses når man ved hvordan man lægger vektorer sammen og trækker vektorer fra hinanden.

Dvs. i det konkrete tilfælde hhv.

√((2-6)2+(-5+4)2) =√(17)

og √((2-(-6))2+(-5-4)2) =√(145)

Bemærk, at vektor a og vektor b kun udspænder et parallelogram når de ikke er parallelle.


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.