Matematik

kvadratsætninger

21. september 2008 af seriøs (Slettet)

Jeg skal beregne det styk ved hjælp af kvadratsætningen.

11^2 – 9^2  = ???

Det er vel ikke 2^4, for jeg har nemlig glemt meget...


Svar #1
21. september 2008 af seriøs (Slettet)

a2 - b2 = (a+b)(a-b) ik?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2008 af Isomorphician

jo


Svar #3
21. september 2008 af seriøs (Slettet)

hvordan kommer jeg videre?

Hvis jeg indsætter 11 i stedet for a og 9 i stedet for b???

(11 + 9) (11 - 9) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2008 af Isomorphician

....som giver?


Svar #5
21. september 2008 af seriøs (Slettet)

jeg skal jo finde differensen mellem de samme to tal ik?

det er 2^2 = 4 ?

Ëller skal jeg gange ledene sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2008 af Isomorphician

(11+9)(11-9) = (20)(2) = 40

112 - 92 = 121 - 81 = 40


Svar #7
21. september 2008 af seriøs (Slettet)

52^2 – 48^2

(52 + 48) ( 52 - 48) = (100) (4) = 400

kan det passe nu?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#7.

Ja.


Svar #9
21. september 2008 af seriøs (Slettet)

tak :o)


Skriv et svar til: kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.