Matematik

forkort brøk - rette

21. september 2008 af seriøs (Slettet)

 9^2 – 16y^2 / 3x – 4y =

1^2 (9x– 16y) / 1(3x – 4y) = 3x – 12y

4x^2 – 9 / 4x^2 + 9 – 12x så bliver der vel kun -12 x ik?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2008 af juventuz (Slettet)

Prøv at bruge dine kvadratsætninger.


Svar #2
21. september 2008 af seriøs (Slettet)

Er det nummer to, som jeg skal bruge:

(a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2ab     ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2008 af Isomorphician

Skal der stå 9x2 i tælleren?


Svar #4
21. september 2008 af seriøs (Slettet)

Det er første opgave: 

9^2 – 16y^2 / 3x – 4y

1^2 (9x– 16y) / 1(3x – 4y) = 3x – 12y

Det er anden opgave:

4x^2 – 9 / 4x^2 + 9 – 12x så bliver der vel kun -12 x ik?

Hvilken opgave mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2008 af Isomorphician

Første opgave.

Lige pludseligt dukker der et x op i parentesen i tælleren


Svar #6
21. september 2008 af seriøs (Slettet)

9x^2 – 16y^2 / 3x – 4y

1^2 (9x– 16y) / 1(3x – 4y) = 3x – 12y

Undskyld jeg havde glemt x i tælleren.

Jeg kan ikke finde en fællesnævner for tælleren, derfor bruger jeg 1^2 til at gange med i parentesen


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2008 af Isomorphician

(9x2 - 16y2)/(3x - 4y) =

((3x - 4y)(3x + 4y))/(3x - 4y)...


Svar #8
21. september 2008 af seriøs (Slettet)

= 3x + 4y 

så jeg indsætter altså bare in i formlen efter at jeg har taget kvadratrod af tallene i tælleren.

Jeg blev vidst itvivl, for de andre opgaver jeg fik hjælp til blev løst med at sætte uden for parentes.

Gider du kigge lidt på den anden opgave?

Kan jeg godt udregne den i hovedet eller skal jeg indsætte i formlen?

4x^2 – 9 / 4x^2 + 9 – 12x 

= 1x^2 -1


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. september 2008 af Isomorphician

Brug dine kvadratsætninger:

(4x2 - 9)/(4x2 - 12x + 9) =

((2x - 3)(2x + 3))/(2x + 3)2

....


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. september 2008 af mathon

((2x)2 - 32)/((2x)2 - 2*(2x)*3 + 32) =

((2x - 3)(2x + 3))/(2x - 3)2


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. september 2008 af Isomorphician

+ og - sidder så tæt på hinanden....


Skriv et svar til: forkort brøk - rette

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.