Afsætning
Kemi - lille opgave
06. oktober 2004 af
xyz (Slettet)
Fe3O4 oxideres af luftens dioxygen til Fe2O3.
4FeO4 + O2 ---> 6Fe2O3
Spørgsmålet:
Hvor mange gram Fe2O3 kan der dannes ud fra 50,0 g Fe3O4(s) og 2,0 O2(g)..?
4FeO4 + O2 ---> 6Fe2O3
Spørgsmålet:
Hvor mange gram Fe2O3 kan der dannes ud fra 50,0 g Fe3O4(s) og 2,0 O2(g)..?
Svar #1
06. oktober 2004 af Katty (Slettet)
Beregn stofmængderne af Fe3O4 og O2 vha. n=m/M
Den begrænsende faktor er stoffet med laveste stofmængde, den skal du tage udgangspunkt i tilberegning af gram Fe2O3.
Husk at tage højde for koefficienter, hvis O2 er den begrænsende faktor skal stofmængden af Fe2O3 være 6 gange større, hvis det er Fe3O4, skal den kune være 6/4 større.
Den begrænsende faktor er stoffet med laveste stofmængde, den skal du tage udgangspunkt i tilberegning af gram Fe2O3.
Husk at tage højde for koefficienter, hvis O2 er den begrænsende faktor skal stofmængden af Fe2O3 være 6 gange større, hvis det er Fe3O4, skal den kune være 6/4 større.
Svar #2
06. oktober 2004 af xyz (Slettet)
n(4Fe3O4)=0,0539 mol
n(O2)= 0,0625 mol
skal jeg så sige: 0,0539 mol * 6/4??
n(O2)= 0,0625 mol
skal jeg så sige: 0,0539 mol * 6/4??
Skriv et svar til: Kemi - lille opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
