Matematik

Approksimeret førstegradspolynomium

06. oktober 2004 af Katty (Slettet)
Hejsa,

Regneforskrifen for et approksimeret førstegradspolynomium er:

p(x) = f(x0) + f'(x0)*(x-x0)

f(x) = kvadratrod(x)

Jeg skal bestemme det approksimerede førstegradspolynomium i x0 = 4:

p(x) = kvad.(4) + (1/2*kvad.(4)) * (x-4)

Lommeregneren siget x/4 + 1, men skulle det ikke gerne være på formen ax+b?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2004 af Lurch (Slettet)

det er også på den form,
x/4 + 1 = (1/4)*x + 1

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2004 af zIOn (Slettet)

y = x/4 +1 <=> y = (1/4)x+1

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2004 af zIOn (Slettet)

arrgh jeg er bare for langsom :(

Svar #4
06. oktober 2004 af Katty (Slettet)

selvfølgelig :)

Skriv et svar til: Approksimeret førstegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.