Matematik

Isolering

25. september 2008 af brolyOwns (Slettet)

Opg 1

Isolere den possitiv størrelse d i formlen

V = H2 * L4 / k*d2

det skal lige sides at det her er en brøk H2*L4 er over k*d2

Opg 2

Isolere n af formlen

y = G        *            r / 1-(1+r)-n

altså brøken er r/1-(1+r)-n og man gangen G med den brøk


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/132410


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2008 af Dedalus (Slettet)

Du kan bruge paranteser for at indikere regneprioteterne.

V = H2 * L4 / k*d2 -> k*d2 = (H*L4)/V -> d = ±√(((H2 *L4)/V)/k)

y = G * (r / 1-(1+r)-n) -> r / 1-(1+r)-n = y/G -> 1-(1+r)-n=r/(y/G) -> (1+r)-n= -r/(y/G)+1 ->

ln((1+r)-n) = ln(-r/(y/G)+1) -> -n* ln(1+r) = ln(-r/(y/G)+1) -> n = - (ln(1+r))/(ln(-r/(y/G)+1))


Svar #3
25. september 2008 af brolyOwns (Slettet)

hey mange tak for hjælpen

men hvad med sådan en her hvor det hele er brøk

isolere f af ligningen

1/f=1/a+1/b


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2008 af mathon

ab = bf + af = (a+b)f.....multiplicer med abf på begge sider

f = (ab)/(a+b)


Svar #5
25. september 2008 af brolyOwns (Slettet)

jeg føler mig dum

men ja jeg har gjort det sådan her til at give mening :p

1/f=1/a+1/b=1/2=1/4+1/4

4*4=16 (ab)

a+b=4+4=8
16/8=2

Hvordan løser man sådan noget her...

x2 +8x=0

(brug nulreglen)


 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2008 af mathon

x2 + 8x = x*x + x*8 = x(x+8) = 0


Skriv et svar til: Isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.