Matematik

Normalvektor

25. september 2008 af Sannie_K (Slettet)

Sidder lidt i fast i hvordan man regner en normalvektor ud for fx. 2x - 3y =5, nogen som kan forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Normalvektoren er givet som a over b når ligningen har formen ax+by+c=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Det viser sig, og det kan sikkert bevises, at hvis du har en linje på formen: ax+by+c=0, så er (a,b) en normalvektor til linjen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#1: Ih, dumme rus. Du er for hurtig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

#2 Dum, men hurtig ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Jaja - lav du nu lige 42.58 i Y&F for mig - det er min aflevering til i morgen. :D


Svar #6
25. september 2008 af Sannie_K (Slettet)

Så i dette tilfælde er normalvektoren (2,3)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Nej - husk på, at der står -3 og ikke bare 3. :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

#5 kigger lige på den :P

#6 Næsten.. (2,-3)


Svar #9
25. september 2008 af Sannie_K (Slettet)

Det forstår jeg ikke, i facitlisten står der den skal give (3,-3)


Svar #10
25. september 2008 af Sannie_K (Slettet)

Opgaven lyder således, angiv normalvektor og et punkt på linjen for:

2x-3y=5

I facitlisten står der = (3,-3) og (0, -5/3)


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det må være en fejl. hmm..


Svar #12
25. september 2008 af Sannie_K (Slettet)

okay, men hvordan kan jeg skrive det, hvis det fx. var til eksamen? :

 Indsætter 2x - 3y =5 i formlen ax+by+c=0, for at finde en normalvektor.

= 3,-3


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Skriv at normalvektoren til en ret linie er givet ved (a,b) og indsæt så tallene :) det er tilstrækkeligt


Svar #14
25. september 2008 af Sannie_K (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen, har fået en bedre forståelse for det men et sidste spørgsmål, hvordan finder man et punkt på linjen?


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Indsæt en valgfri x-værdi og udregn den tilhørende y-værdi :)


Brugbart svar (0)

Svar #16
25. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det er nemmest hvis du indsætter x=0. Det har de også gjort i facitlisten :)


Skriv et svar til: Normalvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.