Matematik

Integraler:

25. september 2008 af Anything (Slettet)

Jeg har i min opgave fået formuleret:
Angiv, uden brug af cas, følgende ubestemte integraler.
Det er disse jeg ikke kan finde ud af. En som vil hjælpe?

a) ∫(x6 + 7x4 - 5)dx
c) ∫((3/5)x3 + 7x2 + 3x)dx
f) ∫((-3/5)x-3 + 6x-2)dx
g) ∫((1/x2) - x-2)dx
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Husk på, at du kan dele integraler op. Det er en af regnereglerne. :)


Svar #2
25. september 2008 af Anything (Slettet)

Dele dem op? Hvordan gør man det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Eksempelvis er

∫(x6 + 7x4 - 5)dx

=

∫x6dx + ∫7x4dx - ∫5dx


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Eksempel:

∫(f(x)+g(x))dx=∫f(x)dx+∫g(x)dx

Der er samme regneregel for f(x)-g(x), hvor plus kan byttes ud med minus.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2008 af mathon

∫xndx = (1/(n+1))xn+1 + k


Skriv et svar til: Integraler:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.