Matematik

Fortegnsvaritaionen??

25. september 2008 af john connor (Slettet)

hvad menes med fortegnsvariationen? i et polynomium som dette f(x)= 5*(x-7)(x-3) samt f(x)=x(opløftet i 2)*(x-12)(x-117)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2008 af peter lind

Du skal finde i fortegnene for polynomiet i forskellige intervaller. Intervallerne  finder du ved at finde rødderne i polynomiet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2008 af mathon

for hvilke x, at  f(x) er + eller minus

f(x) = 5*(x-7)(x-3)

for x<3 er fortegnet for f(x) = (-)*(-) = (+)
for 3<x<7 er fortegnet for f(x) = (-)*(+) = (-)
for 7<x er fortegnet for f(x) = (+)*(+) = (+)
 


Skriv et svar til: Fortegnsvaritaionen??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.