Matematik

Kvadratsætninger - forklaring

27. september 2008 af seriøs (Slettet)

Jeg har fået facit således:

((2x-3)(2x+3))/(2x+3)^2 = 2x – 3

men i min facitliste står der 2x+3/2x-3 ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2008 af Isomorphician

((2x-3)(2x+3))/((2x+3)2) =

((2x-3)(2x+3))/((2x+3)(2x+3)) =

(2x-3)/(2x+3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2008 af mathon

((2x-3)*(2x+3))/(2x+3)2  kan forkortes med (2x+3)
og
giver således


(2x-3)/(2x+3)

...men har du en tegnfejl tidligere i beregningen?


Svar #3
27. september 2008 af seriøs (Slettet)

Tak for hjælpen. Gider du se på den nedenunder?

Jeg skal bruge kvadratsætningerne til at beregne tæller eller nævner og forkort

26 / 31^2-21^2 = 26/(21+21)(31-21) = 26/520 = 1/20

Kan det godt passe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2008 af mathon

#3 er

OK!!! :-)


Svar #5
27. september 2008 af seriøs (Slettet)

ok tak :o)


Brugbart svar (2)

Svar #6
27. september 2008 af JacobJensen (Slettet)

Hvorfor gør du det Mathon?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2008 af mathon

#6

...fordi dette forum handler om andet end din kvindehunger...


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2008 af cepta (Slettet)

Mathon burde belønnes ;)


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. september 2008 af JacobJensen (Slettet)

#7 Forkert


Brugbart svar (1)

Svar #10
27. september 2008 af JacobJensen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. september 2008 af cepta (Slettet)

# 10 Det var ikke sådan ment din nar :p


Brugbart svar (1)

Svar #12
28. september 2008 af JacobJensen (Slettet)

Hvordan var det ment?


Brugbart svar (1)

Svar #13
28. september 2008 af JacobJensen (Slettet)

nar


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. oktober 2008 af cepta (Slettet)

Et mere realistisk gæt ville have været at mathon er en af de dygtigste brugere af portalen!

(Jeg undgår et beskidt ord for ikke at få et igen!).


Svar #15
04. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

hvor hyggeligt...


Skriv et svar til: Kvadratsætninger - forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.