Matematik

Sinusrelation

27. september 2008 af bj-jensen (Slettet)

Nemt spørgsmål som jeg lige har glemt hvordan man regner :)

i en trekant kender jeg a = 4    b = 4    A = 56,31    B = 56,31    hvordan beregner jeg nu c og C ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2008 af cepta (Slettet)

Du har jo to vinkler allerede så du kan bruge vinkelsum til at finde den sidste vinkel A+B+C= 180

Herefter Kan du som du selv siger bruger sinusrelationen til at finde siden c.

fx. a/sinA=c/C --> 4/sin(56,31)=c/sin((56,31+56,31)-180) = c


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2008 af cepta (Slettet)

Undskylder fejlene, det gik vist lidt hurtigt.

/cepta


Svar #3
27. september 2008 af bj-jensen (Slettet)

hehe det var sådan det var... nogle gange ser jeg mig blind på de mest simple ting :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2008 af cepta (Slettet)

Jamen det skal du ikke være ked af, sådan har jeg det også en gang imellem :)


Skriv et svar til: Sinusrelation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.