Matematik

lineære funktioner

28. september 2008 af sissasine (Slettet)

Hjælp!!!!

f(5) = 4 og f(7) = 4

a = 0

b = 4

f(x) = 4

f(x) = a * x + b

HVORFOR BLIVER  (0) a PLUDSELIG TIL 4 = f(x)

Næste spørgsmål

HVORDAN ER DET NU LIGE NÅR MAN DIVIDERER ET MINUS-TAL MED ET MINUS-TAL ( I EN BRØK)?

Venlig hilsen

Johnny

(en far der gerne vil lære for at kunne hjælpe ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2008 af Isomorphician

Fordi de to punkter giver at det drejer sig om en vandret linje gennem 4. Derfor er funktionsværdien f(x) altid lig 4 uanset hvilken x-værdi du indsætter.

Som du skriver er a = 0, der er derfor ingen tilvækst, hverken i positiv eller negativ retning, da 0*x = 0 for alle x.

..........

Ex:

-2/-4 = (-2)*(1/-4) = 1/2

Det er altså det samme som at gange to negative tal med hinanden, og giver et positivt resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2008 af dnadan (Slettet)

a=0, thi begge y-værdier ikke stiger, dvs. funktionen er konstant.

For enhver x-værdi vil y-værdien blive 4, hertil fås nu, at b=4

Dvs. forskriften for denne funktion er:

f(x)=0a+4=4

Dette kan også vises ved to punktsformlen:

a=(y2-y1)/(x2-x1)=(4-4)/(5-7)=0

b findes ved indsættelse af den fundne hældning og et punkt i:

f(x)=ax+b(den generelle forskrift for en ret linje), heraf fås:

f(5)=4=0*5+b=b, heraf er b=4

dvs: f(x)=4

To forskellige negative tal delt med hinanden kan ses således ud:

-a/-b, - sættes udenfor parentes:

-(a)/-(b), hvorefter denne forkortes til:

a/b

- Du husker nok, at når man ganger et negativt tal med et negativt tal giver dette et positivt tal, det samme er også gældende for division(som kan tolkes for en multiplikation. fx: a/b = a*1/b).

Mvh. Dan


Svar #3
28. september 2008 af sissasine (Slettet)

Tusind tak ,det begynder at sive ind:). mente nok at minus *minus var plus...

vi min kone" og jeg har fundet et program på nettet hvor der er opgaver i liniær funktion, og det er jo en god måde at lære og øve på, men .. indimellem er der noget som giver hovedpine

Mors tur til at stille spørgsmål

A= 2

B=0

f(x)= a*x+b=  2*x+0

f(x)= 2*x

Og så til det jeg ikke helt kan forstår

Nu skriver den( computeren)

f(7)=2*7 som jo er 14

Hvor kommer de 7 fra f(7) ?????, ja er nok lidt halvdum :) men jeg giver ikke op før jeg har lært det her

og tak for jeres hjælp, i må da have en stor tålmodighed


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2008 af Isomorphician

f(x) beskriver funktionsværdierne til vikårlige x'er.

Derfor er f(7) (læst "f af 7"):

f(7) = 2*7 = 14.

f(7) betyder at man udregner funktionsværdien til x-værdien 7, eller at man "indsætter 7 på x's plads" i f(x).


Svar #5
28. september 2008 af sissasine (Slettet)

Betyder det at man kan indsætte et hvilket som helst tal på x's plads (her brugt tallet 7)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2008 af Isomorphician

Ja det gør det.

Funktioner af typen y = ax + b er defineret for alle (reelle) tal.


Svar #7
29. september 2008 af sissasine (Slettet)

tusind tak for altid god og hurtig hjælp


Skriv et svar til: lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.