Matematik

Differentialligning

28. september 2008 af Mads (Slettet)

Hej

Jeg er desværre gået i stå med en opgave. Den lyder

Bestem den løsning til y' - 2y = 4x2 - 4x, hvis graf tangerer x-aksen

i et punkt med med positivt førstekoordinat

I en tidligere opgave fandt jeg ud af at y=2e2x - 2x2 er løsning til ovenstående differentialligning.

På forhånd tak

Mads


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2008 af janko (Slettet)

er dette opgave 8.011 ?

i så fald er din formulering ikke helt korrekt...


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2008 af janko (Slettet)

jeg var lidt forkert på den.....!

men det er opgave 8.011

opgave a) skal gerne give

y = 2x2 - 2x


Brugbart svar (2)

Svar #3
29. september 2008 af janko (Slettet)

Opg. a)

y'- 2y    = 4x2 - 4x              

det gælder at y´ = 0, da det er opgivet at der ekstremumspunkter... hvorfor vi siger, at y´=0

- 2y    =       4x2 - 4x

y         =     - 2x2 + 2x


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. september 2008 af janko (Slettet)

Du søger en løsning til y' - 2y = 4x2 - 4x, hvis graf tangerer x-aksen i et punkt med med positivt førstekoordinat.... dette må svare til punktet i y'=0.

Den letteste måde at gribe opgave b an på er at bergene y = 0!

Der fremkommer to løsninger, idet det er en andengradsligning.. men det kun én positiv løsning, hvor grafen for funktionen i øvrigt har en vandret tangent.

Beregn nu og undersøg!

/ Ayhan


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. september 2008 af mathon

...eller

 #3 fortsat

yo = - 2xo2 + 2xo , som da røringspunktet ligger på x-aksen, hvis
ligning er

y = 0
hvilket giver

0 = - 2xo2 + 2xo, hvoraf
0 = xo2 - xo


xo(xo-1) = 0, hvis positive løsning er xo = 1
 


Svar #6
29. september 2008 af Mads (Slettet)

Mange tak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.