Matematik

Svær opgave?

29. september 2008 af JeppeHvid (Slettet)

Hej .,.

Jeg fandt ud af den anden opgave da jeg for alvor lagde hovedet i blød, men nu står jeg med en stor aflevering hvor jeg har en enkelt opgave jeg simpelthen ikke kan gennemskue.

I en trekant ABC er siden BC dobbelt så lang som siden AB, og siden AC er halvanden gang så stor som siden AB

a) Bestem trekantens vinkler.

Det oplyses, at længden af højden fra B er 5.

b) Bestem længden af siderne og trekantens areal.

Altså opgaven virker ikke så kompliceret endda, men jeg kan simpelthen ikke få det til stemme via. cosinus relationerne.

Nogen der kan bidrage med udregning og teori?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2008 af mathon

|AB| = c
|BC| = a = 2c
|AC| = b = 1,5*c

A = cos-1((b2+c2-a2)/(2bc))

A = cos-1(((1,5c)2+c2-(2c)2)/(2(1,5c)c))

A = cos-1((2,25c2+c2-4c2)/(3c2)

A = cos-1((2,25+1-4)c2/(3c2)

A = cos-1(-0,25)

A = 104,5°


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2008 af mathon

C = cos-1((a2+b2-c2)/(2ab))......


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2008 af mathon

BEMÆRK!

hb ligger uden for trekanten


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2008 af janko (Slettet)

B = cos-1[(a2+c2-b2)/(2*a*c)]

C = cos-1[(a2+b2-c2)/(2*a*b)]


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2008 af janko (Slettet)

Det oplyses, at længden af højden fra B er 5.

Dette kan du benytte til at beregne c ud!


Skriv et svar til: Svær opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.