Matematik
Mængdeopgave
07. oktober 2004 af
Arkanoid (Slettet)
Hej
Jeg har lidt problmer med en mængdeopgave, er mildest talt gået fuldstændig lost i den.
På en sprogskole undervises der i tysk, engelsk og fransk. Med T, E og F bnetegnes mængden af kursister, der har valgt hhv. tysk, engelsk of fransk. Der gives følgende oplysninger:
Fællesmængde(T,E)=7
Fællesmængde(T,F)=9
Fællesmængde(F,E)=8
Fællesmængde(T,E,F)=6
Foreningsmængde(T,E)=38
Foreningsmængde(T,F)=31
Foreningsmængde(F,E)=41
Bestem antallet af kursister på hvert hold, samt det samlede antal kursister på skolen.
Som sagt er jeg helt væk i den opgave, at konstruere den grafisk gav ikke nogen yderligere hjælp... nogle kreative forslag?
Jeg har lidt problmer med en mængdeopgave, er mildest talt gået fuldstændig lost i den.
På en sprogskole undervises der i tysk, engelsk og fransk. Med T, E og F bnetegnes mængden af kursister, der har valgt hhv. tysk, engelsk of fransk. Der gives følgende oplysninger:
Fællesmængde(T,E)=7
Fællesmængde(T,F)=9
Fællesmængde(F,E)=8
Fællesmængde(T,E,F)=6
Foreningsmængde(T,E)=38
Foreningsmængde(T,F)=31
Foreningsmængde(F,E)=41
Bestem antallet af kursister på hvert hold, samt det samlede antal kursister på skolen.
Som sagt er jeg helt væk i den opgave, at konstruere den grafisk gav ikke nogen yderligere hjælp... nogle kreative forslag?
Svar #1
07. oktober 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)
T+E=38, T+F=31, F+E=41
(T+E)+(T+F)-(F+E)=2T
2T=38+31-41=28
T=14
14+E=38
E=24
F+24=41
F=18
I ALT = 14+24+18=56
(T+E)+(T+F)-(F+E)=2T
2T=38+31-41=28
T=14
14+E=38
E=24
F+24=41
F=18
I ALT = 14+24+18=56
Skriv et svar til: Mængdeopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
