Matematik

Andengradspolymonier

30. september 2008 af Kathj (Slettet)

 Jeg sidder lige og bøvler med en opgave til i morgen. (Derfor please hurtig hjælp)..

Hvordan finder man b og c, når man kun har fået oplyst:

-x^2+bx+c og parablens toppunkt: (2,1)

Et hurtigt svar ville være super! 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad sker der, hvis du differentierer din ligning?


Svar #2
30. september 2008 af Kathj (Slettet)

pas.. ved jeg slet ikke!?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvad er formlen for et toppunkt?


Svar #4
30. september 2008 af Kathj (Slettet)

h=-b/2a

k=-d/4a

d=b^2-4ac

(h,k)


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Hvis du nu tager den første af de formler, du har skrevet op:

h=-b/(2a) - er der noget i denne formel, som du allerede kender? (Hint: Det er der; faktisk 2 størrelser)


Svar #6
30. september 2008 af Kathj (Slettet)

#5:

h og a

h=2 a=-1
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Og ud fra de oplysninger, hvad kan du så finde?


Svar #8
30. september 2008 af Kathj (Slettet)

#7: Kan det passe b=4?

Hvis jeg sætter det op som en formel:

2=-b/2*-1

2*-2=-b

-4=-b

4=b


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. september 2008 af mathon

y = -x2 + bx + c

toppunktets 1.koordinat er -b/(2a) = -b/(-2)  = b/2 = 2

hvoraf b = 4

dvs.
y = -x2 + 4x + c, gennem (2,1)

1 = -22 + 4*2 + c

hvoraf
1 = -4+8 + c
og
c = 1-4 = -3
konklusion
y = -x2 + 4x - 3


Svar #10
30. september 2008 af Kathj (Slettet)

#9:

Men når du rykker c over på modsatte side, hedder det så ikke -c?


Svar #11
30. september 2008 af Kathj (Slettet)

#9: og -1 når du rykker den over?


Skriv et svar til: Andengradspolymonier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.