Matematik

Lille ligning

30. september 2008 af sengul (Slettet)

Hej alle sammen :)

Jeg har tidliger fået lign. ligning og det er rigtig nemt. Har bare glemt metoden nu.  

(x - 1) * (x2 + 1) = 0

siger jeg så ikke: x = 1 * x2 = -1 <=> x = i? nej vel?


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. september 2008 af janko (Slettet)

benyt nulregen.....

(x-1) = 0         v         (x2+1) =0

løs nu x


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. september 2008 af janko (Slettet)

nulreglen*...


Svar #3
30. september 2008 af sengul (Slettet)

Nåh ja.

dvs:

(x - 1) = 0  <=> x = 1

(x2 + 1) = 0 <=>  x2 = -1   <=> x =+- kvartratrod(-1) 

x = 1   v    x = +- kvartratrod(-1)


Brugbart svar (2)

Svar #4
30. september 2008 af janko (Slettet)

den første er korrekt, men

(x2 + 1) = 0 giver imaginært tal, da man ikke kan bergene kvadr. af negative værdier

x er derfor lig med 1


Svar #5
30. september 2008 af sengul (Slettet)

Ja det jo sandt.

ok, tak for hjælpen janko :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. september 2008 af janko (Slettet)

:)

/ Ayhan


Skriv et svar til: Lille ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.