Matematik

Blækregning

30. september 2008 af Krøllen (Slettet)

Hej

Nogle der har lyst til at kigge min blækregning igennem, og kommentere på den?

Det er 8. klasse niveau, og det er den først jeg har lavet.

Skriv, så sætter jeg den ind her.


Brugbart svar (3)

Svar #1
30. september 2008 af Danielras (Slettet)

Post den bare, så er der sikkert en eller flere der gerne vil kigge på det.


Brugbart svar (3)

Svar #2
30. september 2008 af jeanetteKG (Slettet)

hvor har du lagt den ind henne?

jeg vil da genre hjælpe med hurtigt at kigge den igennem.


Svar #3
02. oktober 2008 af Krøllen (Slettet)

Den kommer her :)

Og tak!

Bækregning d. 3-11-08
Lavet af Marie 8.D

Opg. 1
Areal venstre trekant h*g*½ 22,5 m2
Areal midt-firkant h*b 90 m2
Areal lille trekant h*g*½ 2 m2

Samlet areal 110,5 m2

Graves op 70% 77,35 m2

Opg. 2
Rumfang pi*r*r*h 871 m3

Opg. 3
Udfaldsrum (U) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Udfaldsrummets størrelse 20

a) succses (s) 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20
Størrelse 10
Sandsynlighed s/U 0,5

b) succses (s) 1 2 3 4 5
Størrelse 5
Sandsynlighed s/U 0,25

c) succses (s) 2 3 5 7 11 13 17 19
Størrelse 8
Sandsynlighed s/U 0,4

d) succses (s) 18
Størrelse 1
Sandsynlighed s/U 0,05

e) succses (s) 1 4 9 16
Størrelse 4
Sandsynlighed s/U 0,2

f) succses (s) 7 8
Størrelse 2
Sandsynlighed s/U 0,1

g) Størrelse 19
Sansynlighed s/U 0,95

Opg. 4 Penge (p) 150,00
Valuta D-mark
Kurs (k) 365

Danske kr. k*p/100 kr 547,50

Penge (p) 30.000,00
Valuta Lire
Kurs (k) 0,68

Danske kr. k*p/100 kr 204,00

Penge (p) 4500
Valuta Pesetas
Kurs (k) 5,75

Danske kr. k*p/100 kr 258,75

Penge (p) 65
Valuta Eng. Pund
Kurs (k) 1360

Danske kr. k*p/100 kr 884,00

Vekslegebyr kr 22,00
I alt kr 1.872,25

Opg. 5
Et døgn 24 timre
Et døgn - 5½ time 18,5 timer
Halvdelen af 18,5 timer 9,25 timer
Så lang var natten 14,75 timer
= 14 timer og 45 min.

Opg. 6
37% kr 9.620,00
1% kr 260,00
100% kr 26.000,00

Opg. 7
Rente 12% p.a.
Start kr 2.000,00
1 år kr 2.240,00
2 år kr 2.508,80
3 år kr 2.810

Opg. 8

Diameter 11 cm r+r
Radius 5,5 cm d/2
Areal 95,2875 cm π · r2
Omkreds 34,54 cm π · d

Opg. 9

Vinkel A = Vinkel B = Vinkel C = 60 grader


 


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Umuligt at rette uden opgaveteksten.


Svar #5
02. oktober 2008 af Krøllen (Slettet)

1) En grund har arealet som angivet nedenuder.

70% af grundens areal skal graves på. Hvor mange m2 er det?

2) Bergen rumfanget af en cylinderformet konrnsilo, som er 15 meter høj og har en diameter på 8,6 meter.

3) En rigmand tilbyder dig en million kroner.,hvis du kan gætte hvilket tal mellem 1 og 20 han tænker på.

Hvad er sansynligheder for at tallet er:

a) lige

b)mindre en 6

c)et primtal

d)19

e) etkvadrattal

f)7 ell. 9

g)du gætter forkert

4)Fra sin ferie har Svendsen nogle udenlanske penge med hjem. Han går derfor ned i banken og veksler dem til danske kroner.

Hvor mange danske krober får han i alr for:

 150 D-mark(kurs 365), 30.000 lire (kurs 0,68), 4500 pesetas(kurs 5, 75) og 65 Eng. pund (kurs 1360)

Banken skal  alt have 22 kr. i vekslegebyr.

5) Engang i november var natten 5½ time længere end dagen.

Hvor lang var natten så?

6) 37% af et beløb er 9620 kr. Beregn hele beløbet.

7) Anna sætter 2000 kr. i banken til 12% p.a. Renten tilskrives en gang hvert år.

Hvor meget står der på Annes bankbog efter 3 år, hvis hun intet hæver. (Helt tal)

8) Tegn en cirkel radius på 5,5 cm.

Beregn cirklens areal og omkreds.

9) Konstrur en ligesidet trekant med siden 8 cm.

Mål vinklerne.

Mål og beregn arealet. Tegn vinkelhalvering linjerne.


Svar #6
02. oktober 2008 af Krøllen (Slettet)

Faire nok hvis ik lige gider....


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

1)

Nu kan jeg af gode grund ikke se grunden, men hvis du skal ligge de 3 arealer du finder sammen, for at få det samlede gør du det forkert.

22,5 + 90 + 2 = 114.5

Dine formler til udregning af arealerne og din beregning af 70% af 110.5 er dog rigtigt.

2)Korrekt.

3)

Korrekt. Du skal dog lige skrive 19 istedet for 18 i opgave d.

4)
Korrekt.

5)

Korrekt.

6)

Korrekt.

7)

Korrekt.

8)
Korrekt.

9)

Korrekt. Går udfra at du også har beregnet arealet.


Svar #8
03. oktober 2008 af Krøllen (Slettet)

tak, for hjælpen :)

Dumme fejl jeg laver :/


Svar #9
09. oktober 2008 af Krøllen (Slettet)

Fik 12 for den :D

Tak for hjælpen ;)


Brugbart svar (1)

Svar #10
09. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Hehe, tillykke.


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. december 2010 af beli96 (Slettet)

Du har glemt opgave 10 .


Skriv et svar til: Blækregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.