Matematik

kvadratsætninger

30. september 2008 af CJN (Slettet)

Er jeg helt galt på den hvis jeg mener at:

(a-b)2+(a+b)(a-b)-2a(2b+a)+4ab

= 4a2-2ab


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2008 af Danielras (Slettet)

Ja det er ikke korrekt. Prøv at vis dine mellemregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2008 af juventuz (Slettet)

Prøv at skrive dine mellemregninger. Resultatet er ikk korrekt


Svar #3
30. september 2008 af CJN (Slettet)

(a-b)2+(a+b)(a-b)-2a(2b+a)+4ab=

a2+b2-2ab+a2-b2-4ab+2a2+4ab=

= 4a2-2ab


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2008 af Danielras (Slettet)

Det er -2a(2b+a) der går galt. Husk at skift fortegn i parentesen når du hæver den efter at have ganget 2a ind.


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. september 2008 af janko (Slettet)

- 2ab


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. september 2008 af janko (Slettet)

(a-b)2+(a+b)(a-b)-2a(2b+a)+4ab

a2 - 2ab + b2    +    a2 - b2     -       4ab - 2a2      + 4ab


Svar #7
30. september 2008 af CJN (Slettet)

Ja okay så bliver resultatet altså:

-2ab

Tak :-)


Skriv et svar til: kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.