Fransk

Hjælp til fransk.. (Meget lidt)

07. oktober 2004 af **Hellagood** (Slettet)
Nogen der kan hjælpe med at oversætte følgende sætning:

Det er muligt at jeg skal (=går) til Uruguay og [til] Brasilien efter min rejse til De forenede Stater.

Mit bud er:

C’est possible que j’alle à Uruguay et à Brésil après mon voyage aux Etats-Unis.

Svar #1
07. oktober 2004 af **Hellagood** (Slettet)

Lige en til..

Denne planter vokser..

Cette plante pouse..

Kan det være rigtigt?

Brugbart svar (1)

Svar #2
07. oktober 2004 af madsbs (Slettet)

Il est possible que j'irai à l'Uruguay (kan ikke huske om det er hunkøn eller hankøn; hvis det er hunkøn er dit bud rigtigt) au Brésil après mon voyage aux Étas-Units.

Nå ja: C'est=Il est

Brugbart svar (1)

Svar #3
07. oktober 2004 af madsbs (Slettet)

#1:
Ja

Brugbart svar (1)

Svar #4
07. oktober 2004 af Mads (Slettet)

Hvis sætningen skal være helt rigtig, bør den lyde:
"C'est possible que j'aille ("aller" skal stå i konjunktiv efter "...possible que") à l'Uruguay (ligegyldig om det er han eller hunkøn) et au Brésil aprés mes voyages aux États-Unis."

Den anden sætning: Pouse= pousse

Mads

Brugbart svar (1)

Svar #5
07. oktober 2004 af madsbs (Slettet)

#4: Altid godt at min navnebror kan rette igennem for mig...

Brugbart svar (1)

Svar #6
08. oktober 2004 af Pierre (Slettet)


I+ land
Hankøn: au Maroc, Danemark, Paragay...
Hunkøn: en Chine, France...

det hedder en Urugay, selv hvis l'Urugay er hankøn. Hvorfor mon det ?

Amitiés,
Pierre

Brugbart svar (1)

Svar #7
08. oktober 2004 af Mads (Slettet)

Pierre har selvfølgelig ret: det hedder selvfølgelig "EN Uruguay", selvom Uruguay er hankøn. Lidt af en tanketorsk. Til mit forsvar vil jeg sige at jeg "havde tænkt mig at rette det, men fik kun skrevet kommentaren...." :-)

Og lige en tilføjelse til Pierres liste:
Hunkøn + hankøn begyndende med vokal= en
Hankøn begyndende med konsonant + alle lande der er flertal = à

Der er dog undtagelser for dette, men dem vil jeg ikke skrive hér.
Så skulle den vist være helt på plads.

Mads

Skriv et svar til: Hjælp til fransk.. (Meget lidt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.