Matematik

monotomiforhold.

01. oktober 2008 af katrine2438 (Slettet)

hej.

jeg har lidt svært ved denne opgave, håber der er nogen der kan hjælpe.

opgave: f(x) = 1/3x3-2x2-5x

bestem monotoniforholdene for funktionen f.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2008 af mathon

...hvad har du forsøgt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

f(x) = (1/3)x3 - 2x2 - 5x ⇒ f'(x) = x2 - 4x - 5

f'(x) = 0 ⇔ x2 - 4x - 5 = 0 ⇔ (x-5)(x+1) = 0 ⇒ x = -1 og x = 5

f'(-2) = (-2)2 - 4*(-2) - 5 = 7

f'(0) = 02 - 4*0 - 5 = -5

f'(6) = 62 - 4*6 - 5 = 7

Grafen for f er voksende i ]-∞;-1], aftagende i ]-1;5] og igen voksende i ]5;∞[.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2008 af mathon

ekstrema kræver

f '(x) = x2 - 4x - 5 = (x+1)(x-5) = 0


Svar #4
01. oktober 2008 af katrine2438 (Slettet)

mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: monotomiforhold.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.